Lucerne-mix

Lucerne-mix

Prijs: €13,00

Omschrijving:

Vezelrijke voeding is voor de spijsvertering van paarden erg  belangrijk. Daarom kiezen paardenhouders voor Hartog Lucerne-mix naast  het krachtvoer. De Hartog Lucerne-mix heeft de volgende voordelen:

  • Vezelrijk, dus verminderde kans op koliek
  • Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
  • Draagt bij aan de voorkoming van OC / OCD
  • Ondersteunt de ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten
  • Laag gehalte aan zetmeel en suikers in vergelijking met hooi en kuilgras

Het hoge vezelgehalte van Hartog Lucerne-mix zorgt voor een betere  stofwisseling en darmfunctie, wat terug te zien is in de mest van het  paard. Paarden blijven ook beter op gewicht en halen meer rendement uit het rantsoen. Hartog Lucerne-mix bevat een beetje melasse met  lijnzaadolie. Het resultaat hiervan is een smakelijk en stofvrij ruwvoer   dat zorgt voor een schitterende glans.

Volledig verteerbare eiwitten
Eiwitten in (voordroog) kuil en hooi die ontstaan door  kunststofbemesting zijn veelal slecht verteerbaar en kunnen nadelige  effecten veroorzaken, zoals koliek en dikke benen. Bij luzerne  (vlinderbloemige) daarentegen wordt door wortelknolbacteriën de stikstof   uit de lucht gebonden, met als resultaat een aminozurenpatroon dat  zorgt voor volledig verteerbare eiwitten. Daarnaast speelt het  kunstmatige droogproces van luzerne een grote rol in de vertering van  eiwitten voor paarden. Door de kortdurende verhitting worden eiwitten  voor een deel afgebroken, zodat ze gemakkelijker opgenomen kunnen worden   door het paardenlijf.

Biotine zorgt voor gezonde hoeven De van nature aanwezige gehalten aan biotine hebben een  positieve werking op het hoefhoorn. Met Lucerne-mix laten zich  hoefproblemen in vele gevallen gewoonweg “wegvoeren”. Het is bewezen dat  paarden die met Lucerne-mix gevoerd worden meer en kwalitatief beter  hoefhoorn ontwikkelen.

Positieve resultaten in fokkerij In de fokkerij zijn zeer positieve resultaten bekend over het  voeren van Lucerne-mix tijdens de dracht en lactatie van de merrie en de  opfok van jonge paarden.

Lucerne-mix kent een hoog calciumgehalte en bevat foliumzuur en  β-caroteen, essentiële vitaminen voor de vruchtbaarheid. In de periode  van dracht en lactatie is de calcium/fosfor-verhouding van essentieel  belang voor de conditie van de merrie en de botvorming van het ongeboren  veulen. Het hoge calciumgehalte (3 keer zo hoog als hooi) en de  essentiële aminozuren in Lucerne-mix voorkomen OC en OCD en dragen bij  aan een optimale ontwikkeling van het botten- en spierenstelsel.  Daarnaast blijkt uit onderzoek dat calcium een positieve werking heeft  op het op tijd afkomen van de nageboorte.

 

Samenstelling

De Hartog Lucerne-mix wordt gevormd door vers gehakselde  luzerne, vermengd met groen geoogste snijhaver en alexandrijnse  klaverbestanddelen. Deze combinatie staat garant voor langzaam vrijkomende energie ter ondersteuning van het  uithoudingsvermogen,   zonder dat het paard heet of nerveus wordt. Het suiker- en  zetmeelgehalte in Hartog Lucerne-mix is uitermate laag waardoor de  ruwvoermix geschikt is voor alle paarden of pony’s. Het eiwitgehalte is gereduceerd door de toevoeging van groengeoogste snijhaver. De toevoeging van melasse met lijnzaadolie zorgt voor extra smakelijkheid en een glanzende vacht.

Voeradvies

Naast (gemiddelde kwaliteit) hooi, Hartog Compact Gras of Hartog Gras-mix: 0,5 - 3 kg per paard per dag 0,5 - 2 kg per pony per dag Een volle emmer van 10 liter gevuld met Lucerne-mix is ongeveer 1,5 kg.

TIP: Lucerne-mix is ideaal om door het krachtvoer  te mengen. Hierdoor moeten paarden beter kauwen op het krachtvoer,  ontwikkelen zij meer speeksel en wordt een betere vertering en rendement  van het krachtvoer verzekerd.

Recyclebare plastic zak van 90 liter (± 20 kg) 

 

Heeft u vragen? Neem contact met ons op:

Meer informatie:

Product analyse

Analyse is op basis van 1 kilogram Dit is een natuurproduct, waardoor de aangegeven waarden kunnen variëren.

Voedingswaarde

Ruw eiwit

12.00 %

Ruw vet

2.40 %

Ruwe celstof

32.00 %

Ruw AS

10.90 %

Suikers

7.00 %

Suikers & zetmeel

10.00 %

EWPa

0.58 %

VEP

552.00 %

VREp

82.00 g

Droge stof

90.00 %

Vitaminen

Vitamine A

45000.00 I.E.

Vitamine E

110.00 mg

Biotine (Vit.H)

0.40 mg

Vitamine D3

980.00 I.E.

Mineralen

Calcium

12.00 g

Fosfor

3.00 g

Magnesium

3.00 g

Natrium

0.80 g

Kalium

21.00 g

Sporenelementen

IJzer

615.00 mg

Koper

9.00 mg

Mangaan

33.00 mg

Zink

22.00 mg

Selenium

0.30 mg

Kobalt

0.10 mg

Aminozuren

Lysine

7.60 g

Methionine

2.40 g

Tryptophaan

2.90 g

Threonine

7.10 g

Leucine

12.10 g

Isoleucine

7.40 g

Histidine

3.40 g

Arginine

7.30 g

Clycine +serine

15.40 g

Phenylalanine + tyrosine

13.80 g

Valine

9.40 g

Methionine + cystine

4.70 g

Misschien ook iets voor u:

U kunt bij ons terecht voor:

Huisdier voeders
Van honden tot vogels  

Bij ons kunt u terecht voor al uw huisdier voeders alswel toebehoren. 

Buiten diervoeders
Van paarden en koeien tot kippen en geiten

Wij produceren kwalitatief hoogstaande diervoeders voor oa uw paarden, koeien, kippen, geiten en varkens. Daarnaast verkopen wij ook voedselbakken en toebehoren.

Producten
Van kippengaas tot overalls

Naast dierenvoeding verkopen wij producten voor in en om het huis, zoals kippengaas, sproeiers en potgrond