Kattenvoer

 

Katten zijn in Nederland ontzettend populair als huisdier. Het zijn  echte gezelschapsdieren die in allerlei soorten en maten voorkomen. Ze bieden veel gezelligheid en bovendien jagen ze graag op muizen en vogels.

Een kat is een buitengewoon zindelijk dier. Hij zal bijna altijd direkt de kattenbak gebruiken of zal dit erg snel leren. Een kat slaapt ongeveer 16 uur per 24 uur en is slechts 8 uur actief.

De kat is van nature een vleeseter en heeft dierlijke voeding nodig. Een vegetarisch dieet is dan ook uit den boze.

Van nature eet een kat meerdere malen per dag. Geef volwassen katten daarom minimaal tweemaal per dag, maar liefst vaker, te eten. Het geven van kleine hoeveelheden voer wat vaker over de dag sluit beter aan bij het natuurlijke voedingspatroon van de kat en voorkomt dat de kat tussen de maaltijden door honger heeft.

De gemakkelijkste vorm van kattenvoedsel is de zogeheten complete of volledige voeding. Die is zo samengesteld dat ze onder alle omstandigheden de totale voedingsbehoefte van de kat dekt. Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen zijn allemaal in de juiste, uitgebalanceerde hoeveelheden toegevoegd. Zie ons assortiment van de kattenvoer.

Alle volwassen katten worden regelmatig besmet met wormen. Ook binnenkatten worden regelmatig besmet doordat mensen de wormeitjes mee naar binnen kunnen nemen onder hun schoenen. U kunt niet altijd zien of uw kat besmet is met wormen, aangezien een kat hier niet altijd ziek door is.

Katten die besmet zijn met vlooien (of die vlooien hebben gehad) zijn bovendien ook besmet met lintworm. Het is goed om volwassen katten elke 3 maanden te ontwormen met een compleet wormmiddel.

In onze winkel zijn diverse soorten ontwormings en vlooienbestrijdingsmiddelen verkrijgbaar:

Kattenbak vullingen

 

U kunt bij ons terecht voor:

Huisdier voeders
Van honden tot vogels  

Bij ons kunt u terecht voor al uw huisdier voeders alswel toebehoren. 

Buiten diervoeders
Van paarden en koeien tot kippen en geiten

Wij produceren kwalitatief hoogstaande diervoeders voor oa uw paarden, koeien, kippen, geiten en varkens. Daarnaast verkopen wij ook voedselbakken en toebehoren.

Producten
Van kippengaas tot overalls

Naast dierenvoeding verkopen wij producten voor in en om het huis, zoals kippengaas, sproeiers en potgrond