Houten klompen

Klompen zijn houten schoeisel dat sinds de oudheid bestaat en gedurende de middeleeuwen en nog lang daarna in grote delen van Europa gedragen werd, vooral door arbeiders en boeren. Een oude benaming is holleblok of holsblok.

Het lopen op klompen vereist een speciale techniek. Iemand die nog nooit op klompen heeft gelopen, kan er veel moeite mee hebben en al snel zijn of haar klompen verliezen. Door bij het optillen van de voet de tenen te krommen wordt de klomp vastgehouden. Mensen die vaak op klompen lopen doen dit onbewust. Het lopen op klompen doet aanvankelijk pijn aan de wreef, maar dat went snel.

Klompen worden meestal van populierenhout en wilgenhout gemaakt. Klompen van wilgenhout zijn iets duurzamer omdat het hout harder is. De klomp is sterker en slijt minder snel. Ook is de klomp waterdicht en heeft hij een hoger isolerend vermogen. Kenners beschouwen klompen als een warme en veilige vorm van voetbedekking. Traditioneel worden klompen in een gele kleur gelakt, soms met eenvoudige versieringen die van plaats tot plaats verschillen. Vaak doen de versieringen aan schoenveters denken, alsof men de klomp op een schoen wil doen lijken.

Houten klompen zijn verkrijgbaar vanaf maat 12 voor kinderen en volwassenen.

Tripklompen

De tripklomp (ook trippe of tripjes) is een variant van de klomp. Het houten gedeelte over de bovenvoet ontbreekt. In plaats daarvan is een trip, een bandje van leer, aangebracht. Deze trip wordt bij het kopen van de klomp op de juiste maat vastgezet. De klomp is zo veel comfortabeler, en de kans op pijnlijke voeten is gering. Voor mensen die moeilijk of niet op de normale houten klompen kunnen lopen, kan een tripklomp een uitkomst zijn.

Schoenklompen

Veel mensen dragen liever schoenklompen. De schoenklomp is net zo stevig als een houten klomp maar iets comfortabeler. Het bovenwerk is meestal gemaakt van volnerf leer. Dat is een hoge kwaliteit leer waarbij de natuurlijke structuur, de nerf, nog intact is. Volnerf leer is dik en gaat heel lang mee. Andere leersoorten worden behandeld met een coating van polyurethaan (PU). Een schoenklomp heeft een zool van hout of PU. Houten zolen zijn meestal gemaakt van hard beukenhout of middelhard elzenhout. Een zool van beukenhout gaat langer mee. Een houten zool heeft een groot draagcomfort en is bestand tegen scherpe voorwerpen. Er zijn ook zolen van PU met een massief beukenhouten binnenzool.

De PU/PU-zool heeft een zoolsamenstelling die zorgt voor een slijtvaste, slipvaste en een goede schokabsorptie. De zool is olie en zuurbestendig en bestaat uit 2-densiteiten polyurethaan:

- Zachtere comfortabele tussenlaag wat een optimale demping geeft voor een aangenaam loopcomfort.

- Hardere polyurethaan loopzool die zorgt voor een soepel loopcomfort en superlicht is.

Schoenklompen zijn te dragen onder zowel professionele als privé omstandigheden. Denk aan bouw, logistiek, tuin en industrie.

Schoenklompen zijn verkrijgbaar met en zonder stalen neus en met dichte hak en open hak in diverse maten.

 
 

 

 

 

 

U kunt bij ons terecht voor:

Huisdier voeders
Van honden tot vogels  

Bij ons kunt u terecht voor al uw huisdier voeders alswel toebehoren. 

Buiten diervoeders
Van paarden en koeien tot kippen en geiten

Wij produceren kwalitatief hoogstaande diervoeders voor oa uw paarden, koeien, kippen, geiten en varkens. Daarnaast verkopen wij ook voedselbakken en toebehoren.

Producten
Van kippengaas tot overalls

Naast dierenvoeding verkopen wij producten voor in en om het huis, zoals kippengaas, sproeiers en potgrond