Schapenkorrel

Gedurende een groot deel van het jaar lopen schapen buiten en bestaat het rantsoen uit gras. De schapen kunnen uit goede kwaliteit gras voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen opnemen. Echter in het najaar en in de winter wordt de kwaliteit van het gras minder. Tevens neemt de behoefte van de schapen toe door het vorderen van de dracht.

Drachtige schapen hebben meer voeding nodig dan gewoonlijk. Vooral de laatste vier weken heeft het schaap extra energie en eiwitten nodig. Gras en hooi is hiervoor niet voldoende.  Schapenkorrel is in deze situatie de juiste oplossing.

Het is belangrijk schapen niet te veel voeding te geven. De voeding moet afgestemd worden op de behoefte. Let er op of de schapen veel voer overhouden of juist alles opeten. Ook aan de dikte van de dieren is te zien of ze een tekort of een overschot aan voeding hebben.

De conditie rond het dekken van de schapen moet goed zijn. Magere en vette ooien worden slechter drachtig. 

 

 

   

                                                                            

                       

 

 

Schapen die minder koper gevoelig zijn zoals:

Het Drents Heideschaap, het Fins Landschaap, Scottish Blackface en Duitse Heideschapen kunt u eventueel onze geitenkorrel geven.

U kunt bij ons terecht voor:

Huisdier voeders
Van honden tot vogels  

Bij ons kunt u terecht voor al uw huisdier voeders alswel toebehoren. 

Buiten diervoeders
Van paarden en koeien tot kippen en geiten

Wij produceren kwalitatief hoogstaande diervoeders voor oa uw paarden, koeien, kippen, geiten en varkens. Daarnaast verkopen wij ook voedselbakken en toebehoren.

Producten
Van kippengaas tot overalls

Naast dierenvoeding verkopen wij producten voor in en om het huis, zoals kippengaas, sproeiers en potgrond