Pestigon Spot-On voor Zeer Grote Honden 40-60 KG

Pestigon Spot-On voor Zeer Grote Honden 40-60 KG

Omschrijving:

Pestigon Spot-On oplossing voor honden van 40-60 kg. Pestigon is een vlooienmiddel en tekenmiddel in pipetvorm, met Fipronil als werkzame stof. Een doosje Pestigon ontvlooimiddel bevat 4 pipetten van 4,02 ml. 

Heeft u vragen? Neem contact met ons op:

Meer informatie:

Indicaties:

Voor de behandeling van vlooieninfestaties (Ctenocephalides felis). Pestigon heeft onmiddellijk een insecticide werking en langdurige insecticide werkzaamheid tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien gedurende maximaal 8 weken. 

Het product heeft een langdurige acaricide werkzaamheid tegen lxodes ricinus gedurende maximaal 2 weken, Rhipicephalus sanguineus gedurende maximaal 3 weken en Dermacentor reticulatus gedurende maximaal 4 weken. Als teken van deze families aanwezig zijn wanneer het product wordt aangebracht, zullen alle aanwezige teken niet binnen 48 uur gedood worden, maar waarschijnlijk wel binnen een week.

Pestigon voorkomt niet dat teken zich aan de dieren hechten, maar wanneer het dier behandeld is voor blootstelling, kunnen de teken 24-48 uur na hechting gedood worden. Dit zal gewoonlijk plaatsvinden voordat de teken zich hebben volgezogen waardoor het risico op overdracht van ziekten minimaal is, maar niet wordt uitgesloten. Eenmaal dood vallen de teken vaak vanzelf van het dier, maar eventuele resterende teken kunnen gemakkelijk worden verwijderd door deze voorzichtig los te trekken.

Contra-indicaties:

Niet gebruiken bij honden die minder dan 2 kg wegen. Vanwege afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan puppies jonger dan 8 weken.

- Niet gebruiken bij ziekte (systemische ziekten, koorts,...) of herstellende dieren.
- Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen.
- Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of voor een van de hulpstoffen.

 

Misschien ook iets voor u:

U kunt bij ons terecht voor:

Huisdier voeders
Van honden tot vogels  

Bij ons kunt u terecht voor al uw huisdier voeders alswel toebehoren. 

Buiten diervoeders
Van paarden en koeien tot kippen en geiten

Wij produceren kwalitatief hoogstaande diervoeders voor oa uw paarden, koeien, kippen, geiten en varkens. Daarnaast verkopen wij ook voedselbakken en toebehoren.

Producten
Van kippengaas tot overalls

Naast dierenvoeding verkopen wij producten voor in en om het huis, zoals kippengaas, sproeiers en potgrond