Vlas 20 KG

Vlas 20 KG

Prijs: €7,50

Omschrijving:

 

Vlas is een 100% natuurlijk strooisel en het ideale strooisel voor uw paard en andere dieren.

  •  Neemt veel vocht en ammoniak op
  • Stofarm, dus geen irritaties aan luchtwegen en ogen van uw paard
  • Opslag volume is 20% van stro
  • Minder af te voeren product, reductie tot wel 75%
  • Zeer scherp geprijsd

Heeft u vragen? Neem contact met ons op:

Meer informatie:

Vlas bestaat uit de kern van de vlasplant, dit zijn de vlaslemen.

Vlas wordt verbouwt voor de textiel industrie om linnen te produceren. Het restproduct wordt gebruikt als stalstrooisel. Vlasstrooisel is een 100% natuurlijk product. Veelal wordt vlasstrooisel gebruikt in paardenhouderijen als stalstrooisel of bodembedekking. Een voordeel van vlas is dat het zuinig en gemakkelijk in onderhoud is. Het geeft een schone uitstraling in de stallen en is vezel en stofvrij. Hierdoor kunnen er geen irritaties aan de luchtwegen of ogen van het paard ontstaan.

De absorbtie van vlas is nog één van de vele voordelen. Vlasvezel neemt twaalf keer meer vocht op dan stro en vier tot zes keer meer dan houtkrullen. Dit komt doordat de vlaslemen tot wel 450% meer absorberen dan andere strooisel soorten. Doordat vlas een hoog absorbtievermogen heeft wordt ammoniak op de stalbodem vastgehouden, wat positief is voor de geur in de stallen.

De meeste paarden eten geen vlas, maar sommige paarden doen dit wel. Met mate mag vlas gegeten worden. Wanneer paarden te veel vlas eten kan dit in koliek resulteren. Dit is te voorkomen door een beetje azijn over het vlas te strooien. Eten van vlas kan duiden op verveling bij het paard. U kunt dan zorgen voor een extra bezigheid.

 

Misschien ook iets voor u:

U kunt bij ons terecht voor:

Huisdier voeders
Van honden tot vogels  

Bij ons kunt u terecht voor al uw huisdier voeders alswel toebehoren. 

Buiten diervoeders
Van paarden en koeien tot kippen en geiten

Wij produceren kwalitatief hoogstaande diervoeders voor oa uw paarden, koeien, kippen, geiten en varkens. Daarnaast verkopen wij ook voedselbakken en toebehoren.

Producten
Van kippengaas tot overalls

Naast dierenvoeding verkopen wij producten voor in en om het huis, zoals kippengaas, sproeiers en potgrond